Dela på facebook Dela på twitter Prenumerera på RSS
 

Brita Jonsson - Foto: Carl Oscar Aaro

Brita Jonsson


En 25-åring från Uppsala som tycker om att fotografera.

Intresset för foto har väl alltid funnits där men har hamnat efter annat i prioritetsordningen som tagit tid och energi. Nu har jag valt att lägga lite extra tid på fotograferandet för att se om det är något för mig.

Det som lockar med att fotografera är att fånga ett ögonblick, en känsla. Att dela med mig av en händelse och hela situationen runt omkring, att fånga personligheter och relationer på bild. Jag gillar tanken att bevara ett tillfälle i bilder, att ha bilder att minnas med.

Jag köpte mig min första kamera i januari 2011, en Canon EOS 7D. Dessutom är jag lyckligt lottad som har möjlighet att låna både en Canon EOS 1D Mark III, en Canon EOS 400D och flera olika objektiv. Dessa kameror var de jag använde innan min 7D så de flesta album innehåller därför information om vilken utrustning jag använt för den nyfikne.

Än så länge har jag mest fotograferat vänner och djur i min närhet, på mindre hästtävlingar eller på resande fot men skulle gärna försöka mig på mer specifierade projekt, speciellt mer porträtt.

Jag vill gärna komma överens tillsammans med den jag fotograferar hur bilderna ska se ut och vilka känslor de ska förmedla. Jag kan bli väldigt motiverad av att ha ordentliga riktlinjer att följa men tycker även om att ha friheten att prova mig fram för att nå bästa resultat.

På senare tid har jag även fått upp ögonen för att stå framför kameran vilken jag tycker är väldigt spännande. Det är riktigt inspirerande och lärorikt för mig själv som fotograf då jag lär mig att titta på bilder på ett nytt sätt och att se de små detaljer i ljus och vinklar som gör en bra bild.

All form av feedback är välkommen och jag ser fram emot att lära mig allt möjligt av alla duktiga människor därute så tveka inte att använda informationen under kontaktfliken. Förslag på uppdrag eller spännande idéer är självklart även de väldigt välkomna, jag är öppen för det allra mesta!


Vinter och nytt år! Vinter och nytt år!
Senaste fotoalbumen
Senaste blogginlägg
Värda länkar